To Magento είναι μια πλούσια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που βασίζεται σε τεχνολογία ανοιχτού κώδικα (Opern Source), παρέχοντας σε εμπόρους την ευελιξία και τον έλεγχο online πωλήσεων. Δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν online καταστήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Είναι σχεδιασμένο με τις γλώσσες προγραμματισμού PHP και MySQL και είναι πλήρως επεκτάσιμο.

Πλεονεκτήματα:

Προσαρμοστικότητα

To Magento μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο εύκολα από μια μικρή ή μία μεγάλη επιχείρηση, προσαρμόζοντας τις δυνατότητές του στις εκάστοτε ανάγκες. Είναι εξαιρετικά εύκολη η δυνατότητα επέκτασής του και η προσαρμογή του.

Υποστήριξη εύκολων αγορών από το κινητό

Τo Magento προσφέρει την καλύτερη εμπειρία αγορών σε κινητή συσκευή από κάθε άλλη πλατφόρμα. Επιλέγοντάς το, μπορούμε να μορφοποιήσουμε το περιεχόμενο του e-shop ανάλογα με τη συσκευή από την οποία εισέρχονται οι χρήστες.

Analytics και Reporting

Η κατασκευή eshop με Magento συσχετίζει άμεσα το online κατάστημά μας με υπηρεσίες όπως Google Analytics, Google Base και Google Checkout. Αυτό βοηθά στο να παρακολουθούμε τους επισκέπτες μας και παρέχει την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στατιστικά όπως για παράδειγμα εγκαταλελειμμένα καλάθια αγορών, διάφορους όρους αναζήτησης, προϊόντα με τις περισσότερες προβολές και άλλα.

Ασφάλεια και επιλογές Πληρωμής

Είναι μια ασφαλής πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίσων για on-line πωλήσεις με δυνατότητα ασφάλειας SSL και dedicated IP. Αγοράζοντας ένας πελάτης από ένα e-shop το οποίο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και κανόνες ασφαλείας θα νιώσει μια αίσθηση ασφάλειας επιστρέφοντας για καινούριες αγορές. Ένα ακόμα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα πληρωμής με διαφορετικές μεθόδους, όπως για παράδειγμα PayPal, Authorize.net, Google κλπ.

Είναι πολύ εύκολο να μάθει κάποιος να διαχειρίζεται την πλατφόρμα είτε είναι αρχάριος είτε αρκετά προχωρημένος. Ο λόγος είναι η απλή και φιλική στο χρήστη σχεδίαση του Πίνακα Ελέγχου και η δυνατότητα επιλογής γλώσσας διαχείρισης.