Διαφημιση Google Adwords

Google Adwords

Διαφήμιση Google Adwords

Το Google Adwords είναι η υπηρεσία της Google, που μας επιτρέπει να ενεργοποιήσουμε μια διαφημιστική καμπάνια μέσω του δικτύου της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.

Πως δουλεύει το Google Adwords;

Υπάρχουν 2 τρόποι προβολής

1. Μέσω των αποτελεσμάτων στη μηχανή αναζήτησης:

Όταν ένας χρήστης πραγματοποιεί μια αναζήτηση στην Google (π.χ. “κατασκευή ιστοσελίδων”) εμφανίζονται στα σχετικά αποτελέσματα οι διαφημιζόμενες ιστοσελίδες, επάνω και δεξιά από τα οργανικά (μη πληρωμένα) αποτελέσματα.

2. Μέσω του δικτύου διαφήμισης:

Το δίκτυο συνεργατών της Google είναι ιστοσελίδες που παρέχουν διαφημιστικό χώρο για την προβολή διαφήμισης κειμένου ή εικόνας. Πρόκειται συνήθως για sites με υψηλή επισκεψιμότητα (ειδησεογραφικά, blogs κ.α.)

Γιατί να διαφημιστώ στη Google;

Πρόκειται για μια απολύτως στοχευμένη διαφήμιση που απευθύνεται αποκλειστικά σε ένα κοινό που αναζητεί τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Όσον αφορά την προβολή των διαφημίσεων κειμένου, εμφανίζονται μόνο σε όσους έχουν κάνει τις σχετικές αναζητήσεις, απομονώνοντας επισκέπτες που δεν ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες μας.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος εξαρτάται από τον ανταγωνισμό αλλά και το δείκτη ποιότητας της διαφήμισης (συνάφεια, σχετικότητα διαφήμισης-ιστοσελίδας). Η χρέωση από την υπηρεσία γίνεται με το λεγόμενο CPC (cost per click ή κόστος ανά κλικ). Μια αρχική έρευνα για το CPC μπορεί να γίνει από το εργαλείο keyword tool. Όσον αφορά τον γενικό προϋπολογισμό και το διάστημα προβολής της διαφήμισης, δεν υπάρχει περιορισμός.


This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!