Το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) ανοιχτού κώδικα (open source) βασισμένο στις γλώσσες προγραμματισμού PHP και MySQL. Υποστηρίζεται από τη μεγαλύτερη κοινότητα προγραμματιστών σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται καθημερινά καλύπτοντας κάθε ανάγκη. Είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα με κάθε της έκδοση να έχει πολλά εκατομμύρια downloads.

Πλεονεκτήματα:

Ευκολία στη χρήση και τη διαχείριση

Είναι πολύ εύκολο να μάθει κάποιος να την πλατφόρμα είτε είναι αρχάριος είτε αρκετά προχωρημένος. Ο λόγος είναι η απλή και φιλική στο χρήστη σχεδίαση του Πίνακα Ελέγχου και η δυνατότητα επιλογής γλώσσας διαχείρισης.

Το wordpress έχει την δυνατότητα αυτόματων αναβαθμίσεων (στην ίδια αλλά και στα πρόσθετα αυτής) τις οποίες μπορούμε να διαχειριστούμε μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου. Επίσης εκτός από τις αυτόματες υπενθυμίσεις για αναβάθμιση, παρέχεται και η δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας backups. Όσον αφορά την προσθαφαίρεση περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες) είναι τόσο απλό όσο το να χειρίζεσαι το Microsoft Word!

Φιλικό στις Μηχανές Αναζήτησης

Το WordPress έχει δημιουργηθεί με υψηλά standards ποιότητας κώδικα, κάνοντάς το πολύ φιλικό στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google και το Yahoo. Η χρήση μάλιστα επιπλέον πρόσθετων ειδικά για SEO, δίνει την δυνατότητα στον οποιονδήποτε να απογειώσει το website του στα αντίστοιχα rankings.

Ασφαλές

Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων μας αλλά και να μπορεί να “τρέξει” σε οποιοδήποτε είδος website με την ίδια ευκολία και ταχύτητα.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι είναι η ιδανική πλατφόρμα για να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα, σύγχρονη, γρήγορη, εύχρηστη, προσαρμόσιμη ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης σας και με άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Για να δείτε δείγματα δουλειάς κλικ εδώ!

Γρήγορο

Η κατασκευή ιστοσελίδων με wordpress, αποδίδει στους επισκέπτες σας γρήγορη και άνετη πλοήγηση, κάνοντάς τους να θέλουν να επιστρέψουν στον διαδικτυακό σας χώρο.